{ "title": "Selülit İçin Egzersiz", "image": "https://www.egzersizler.gen.tr/images/Selulit-Icin-Egzersiz-53.jpg", "date": "20.01.2024 17:56:18", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "
Selülit İçin Egzersiz, Konusunda birçok Uzman tarafından selülit oluşumunun durdurulmasında veya erken dönemlerde selülitin ortadan kaldırılmasında egzersizin önemli olduğunu belirtiyor. Selülitten tamamen kurtulmak için sihirli bir formüle gerek yok. Bundan dolayı kozmetik kremleri ve tedavileri de ortadan kaldırmıyor. Gerçek anlamda düzenli egzersiz yapılması gerekiyor. Bu sayede oluşan selülitlerin görünümünü azaltır. Özellikle kan dolaşımı yavaşlayan bölgede damardan doku sıvısı sızmaya başlar. Bu sıvı vücudun savunma mekanizması aracılığıyla bağ dokusu ile birleşir ve deri alt kısmında kesecikler oluşturur. Oysa estetik bir sorun olarak algılanabilir. Ancak selülit, derinin alt kısmında bulunan dokuda biriken yağdır. Bu yağ dokusuna bağlı olarak da oluşan sıvılar, o bölgede dolaşımı yavaşlattığı için daha fazla yağ birikmesine neden olur. Üstelik selülitin kavramında fazla kilolu veya zayıf ayırımı yoktur. Genellikle tıbbi açıdan görülen selülitin kalça, baldır ve karın bölgelerini çalıştırarak kan akışını hızlandırır. Ayrıca hücre dokularına daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Bununla beraber egzersiz, selülit oluşan bölgede dolaşımın artmasını sağlar. Kas hareketleri doğrultusunda ise lenf akımını hızlandırır. Bu sayede vücutta yarattığı olumlu etkileri, kalçaların şekillenmesi ve selülitin tamamen önlenmesi açısından da derinin daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Selülit İçin Egzersiz Çeşitleri

Çömelme; Tüm vücudu kullanarak aynı anda birçok kas grubunu çalıştıran bir egzersizdir. Özellikle sırt, bel ve bacak kaslarını sıkılaştıran ve bu bölgedeki selülit görüntüsünü azaltır. Kısa zaman içerisinde kasların sıkılaşmasına yardımcı olur ve yağ hücrelerini parçalar. Bu egzersiz için ilk olarak ayakta dik bir pozisyon alınır. Bacaklar da omuz genişliğinde açılır ve ayak parmakları dışarıya doğru olmalıdır. Eller ise göğüs kafesin önünde birleştirilir. Bel ve sırt bölgesi de dik tutulur ve dizlere doğru çömelme yapılır. Bu egzersiz 10 tekrar veya 20 sayılı setler halinde yapılmalıdır. İlk başlangıç olarak 8 tekrar veya 3 set olarak vücut alıştıkça artırılabilir.

Geriye hamle; bu egzersiz basen ve bacak bölgesini bütünüyle çalıştırır. Kaslar ne kadar fazla çalıştırılırsa, istenilen bölgeye şekil verir. Burada yapılması gereken dirseklerden yardım alarak yüzüstü köprü kurulur. Sırayla bacaklar geriye doğru kaldırılır ve tekrar aynı şekilde uygulanır. Her hareket için beş saniye sürecek kadar yapılmalıdır. Egzersiz boyunca 8 tekrar şeklinde uygulanır. Bacak kasları, yer çekimine göre uygulanan bu kuvvet, geriye hamle egzersizi sayesinde kalça ve basen bölgesindeki selülitler yok edilir.

Köprü; Selülit engelleyici özelliğe sahip olmakla birlikte kalça kasları, bel kasları, sırt ve karın kaslarını da çalıştıran oldukça sihirli bir egzersizdir. İlk olarak ayak tabanları yere değecek şekilde sırtın üst kısımları ve omuzları yerde tutulması gerekiyor. Eller, avuçların yere değecek şekilde vücudun iki yanına yerleştirilir. Ayaklardan güç alınarak omuzları yerden kaldırmadan bel kısmını yavaşça yukarı kaldırıp, tekrar indirilir. Aynı hareket tekrarlanır. Köprü hareketi yapılırken bel kısmı kontrollü bir şekilde yapılması gerekiyor.

" } ] }