{ "title": "Kamburluk Egzersizleri", "image": "https://www.egzersizler.gen.tr/images/kamburluk-egzersizleri.jpg", "date": "19.01.2024 03:43:08", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kamburluk Egzersizleri, kamburluk kişiyi gerçekten oldukça rahatsız eden bir hastalık türüdür. Genellikle her kişi hem dik durmayı hem de dik görünmek ister. Fakat günümüzde pek çok kişi kamburluk ile ilgili sorunlar yaşayarak bununla mücadele etmektedir. Kamburluk sorunu yaşayan kişinin bu rahatsız edici duruşu düzeltmesi için zaman kaybetmeden harekete geçmelidir. Çoğunlukla kamburluk sorunun ortadan kalkmasının en iyi yöntemi yapılan egzersiz hareketleridir. Ayrıca sırt kaslarını güçlendirerek kamburluk problemini aşar ve daha dik bir görünüme sahip olursunuz.

Kambur Durmayı Engelleyen Sırt Egzersizleri

İlk önce düz bir zemin üzerinde dik konumda oturarak omuzları geriye doğru kaldırın va daha sonra derin nefes alma hareketleri yapın. Ayrıca nefes alma işlemini yaparken omuzlarınızın ve kollarınızın arasında meydana gelen gerilme hareketini hissedinceye kadar kollarınızı daha fazla yukarı kaldırmaya çalışın. Bu pozisyon şeklini uygularken yaklaşık olarak 5-6 saniye sayalım ve tekrarlayalım. Bu sırt egzersizini günlük olarak 3 defa uygulanabilir.

Kambur Durmayı Engelleyen Şınav Hareketi

Genellikle şınav hareketini herkes bilmektedir ve spor egzersizi yapan pek çok kişi şınav çekmeye alışkındır. Bu şınav hareketi ile kamburluktan kurtularak daha dik bir görünüme kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Gün içerisinde 3 defa olmak üzere yorulana kadar kaç şınav çekebilirseniz bu hareketi uygulayın. Ayrıca uyguladığınız hareketlerin dışında mutlaka gün içerisinde dik bir konumda durmaya gayret gösterin. Bu şekilde devam edildiğinde zaman içerisinde kambur duruşunuzun gittikçe düzelerek daha dik bir görünüme sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Kambur Düzeltmek İçin Kol Esnetme Hareketi

Gün içerisinde kişinin hem iş yerinde hem de evde devamlı olarak oturması alt ve üst kaslarda kasılmalara sebep olmaktadır. Bu kasların kasılması sebebi ile kürek kemiklerin de meydana gelen kamburluk sorunu ortaya çıkmaktadır. Kol esnetme hareketi kamburluk için uygulanan hareketleri kolaylıkla yapabilmenizi sağlayacaktır. Ayrıca kol esnetme hareketini gün içerisinde istediğiniz yerde kolaylıkla yapabilirsiniz. Kol esnetme hareketi ile gün içerisinde hem omuz bölgesini hem de sırt bölgenizi kolaylıkla esnetebilirsiniz. Kamburluk için yapılan hareketler için kol esnetme oldukça etkili hareketlerden birisidir. Kol esnetme hareketini ayakta dik bir konumda dirseğiniz başın arkasına gelecek şekilde kolu sırta doğru uzatarak uygulayabilirsiniz. Diğer kolu da yana doğru açın ve diğer kolunuzun dirseğinin üzerine koyalım. Büktüğünüz dirseğinizi yavaş ve dikkatli bir şekilde esnetme hareketi yapın. Ayrıca bu hareketi uygularken göğsünüzü ileri itekleyin ve dik duruşunuzu korumaya çalışın.

Kamburluk İçin Köprü Egzersizi

Köprü egzersizi çoğunlukla karın ve kalça bölgesi için en etkili olan hareketlerden birisidir. Ayrıca hem omurga hem de bel için en güçlendirici olan egzersizlerden birisidir. Eğer duruşunuzda bozukluk ve kamburluk sorununuz var ise karın, sırt ve kalça arasındaki dengenin sağlanması açısından yapılan en etkili egzersizdir. Köprü hareketi için önce düz bir zemine dizlerinizi bükerek sırt üstü uzanın. Daha sonra kolları yanınıza doğru açın ve yerleştirin. Bu sırada bacaklardan güç alınarak bel kısmını yukarı doğru itekleyerek kaldırın. Fakat bu esnada nefes vererek karnınızı sıkmanız gereklidir. Belinizi yukarı kaldırınca yaklaşık 1-2 saniye tutun ve nefes aldıktan sonra eski pozisyonunuza geri dönün. Bu köprü hareketini 8 ile 12 kez arasında tekrarlayabilirsiniz.

Sırtınızı Dinlendirme Hareketi (Çocuk oturuşu)

Kamburluk için uygulanan hareketler sonrasında yorulmuş olan sırt ve belin dinlenmesi için omuzların gevşemesini ve bedenin rahatlamasını sağlayan hareket şeklidir. Ayrıca bu pozisyon çoğunlukla sırt sağlığı için uygulanan pilates egzersiz hareketinden birisidir. Önce dizleri bükerek yere bacaklarınızın üzerinde oturun. Daha sonra alnınızı ya da başınızın yan kısmını yere koyun ve kolları da omuzlardan rahat bir şekilde bırakarak ayaklarınıza kadar uzatın. Bu hareketle hem sırtınızı hem de belinizi kolaylıkla rahatlatabilirsiniz. Ancak bu pozisyonda kendinizi sıkmadan rahatlatın ve gevşetin. Bu pozisyonda yaklaşık olarak 30 ya da 40 saniye bekledikten sonra birkaç defa tekrarlayarak yorulan vücudunuzu dinlendirebilirsiniz.
" } ] }